10 de febrer del 2012

Suspensió de l’ERO.................. Suspensió de la lluita?

 Ahir vam rebre la comunicació per part de l’empresa de la suspensió de l’ERO amb caràcter retroactiu des del 28 de gener. Suspensió, que no retirada, fins que els recursos interposats tinguin sentència ferma.
Des de la FTC-IAC vam demanar a la Direcció de Recursos Humans quines mesures pensava dur a terme per complir amb aquesta suspensió i no vam rebre més resposta que el desconcert i la indecisió del seu portaveu. Davant d’aquesta actitud, la FTC-IAC  va exigir:
  •        El retorn immediat dels dies d’ERO als treballadors afectats, des del dia 28 de gener fins avui 
  •        La no aplicació, a partir del dia 7 de març, de la retallada en el temps del solapatge pel personal d’hospitalització, retallada vinculada a l’ERO per la Direcció des d’un inici

D’altra banda cal recordar que avui és molt probable que s’aprovi la nova Reforma Laboral pel PP que, de ben segur, vindrà a retallar, encara més, els drets que els treballadors i treballadores havíem aconseguit en anys de lluita i compromís.
I no és l’únic atac que haurem de patir doncs, el proper dimecres, dia 15 de febrer, el Parlament de Catalunya molt probablement aprovi, amb els vots de CiU i PP, els pressupostos pel 2012 amb més retallades i espoli dels nostres drets com a ciutadans i ciutadanes i, a més i gràcies a l’Acord Interprofessional de Catalunya, signat pels “nostres” empresaris i els “nostres” sindicats, UGT i CC.OO. les empreses podran fer i desfer condicions laborals al seu gust, en nom de les lleis del “mercat” i de la producció, despenjant-se, quan els convingui, dels convenis signats.
Un panorama doncs d’agressions greus que en lloc no han servit per res més que per incrementar l’atur, la pobresa i les desigualtats i aprofundir la desfeta dels serveis públics com el transport, l’educació o la sanitat.
Un panorama que ens ha d’encoratjar a la resposta, el compromís i la lluita i sumar-nos a les accions contra els que, amagant les seves vergonyes i els seus tèrbols negocis, ens retallen el nostre present i se’n foten del nostre futur i del dels nostres fills.
Ara més que mai, aprofitem la suspensió de l’ERO per fer-nos més forts. L’Hospital de Sant Pau, l’únic que no ha signat cap retallada, és, justament per això avui, l’Hospital de referència.
Cap més mentida sense crítica, cap retallada sense lluita, cap agressió sense resposta.
Els dies 14 i 15 de febrer són dies de lluita.
Contra les retallades, ens veiem al Parlament!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada