27 de febrer del 2012

CCOO I UGT, TOT UN EXEMPLE DE SINDICALISME RESPONSABLE:


BOICOTEJEN VAGUES, ACOMIADEN TREBALLADORS/ES
COBREN DELS CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE LES EMPRESES I APLIQUEN EROs D’EXTINCIÓ A LES SEVES ORGANITZACIONS

Aquest és el tipus de sindicalisme que agrada i recomana la patronal, els governs i els poderosos. Un sindicalisme submís i plenament dependent de les estructures econòmiques i polítiques.
Tenim uns sindicats majoritaris que utilitzen els llocs de representació que ocupen en els consells d’administració de les empreses importants, com ara Caja Madrid, amb retribucions milionàries (180.000 euros) per finançar les seves organitzacions, aspecte aquest que sempre hem criticat, doncs entenem que els resta capacitat de lluita front a les agressions als treballadors/es d’aquestes empreses.
Uns sindicats que han signat EROs als Hospitals de la XHUP o, tot just fa quatre dies, amb la convocatòria de referèndums a Panrico per part de la UGT per acceptar retallades... però tot s’ha superat  aquest cap de setmana amb el paper que han jugat amb la vaga convocada pels transports públics.
Desprès de sentir als màxims responsables de CCOO i UGT, un pensa si són els representants de l’empresa o és senzillament servilisme amb aquell que els manté.
Com potser que el secretari general de la UGT, Sr. Àlvarez, parli de responsabilitat, quan el que transmet és que la lluita pels drets laborals i les retallades no mereixen una vaga?
Com potser que el secretari general de CCOO, Sr. Gallego, es mostri com un passerell repetint les paraules del seu col·lega com si fos el ninot Roquefeller a mans del Jose Luis Moreno?
Per què en lloc de plantar cara, el que han fet és dividir les plantilles de TMB i Metro per evitar una mobilització sostinguda, malgrat estar plenament recolzada per molts moviments socials i alternatius?
Potser la resposta és que estan sense un euro i han de quedar bé amb aquells que els mantenen. Sols així s’entén que mantinguin els seus afiliats absolutament apàtics i aliens a les crides de radicalització front els atacs que patim com a treballadors/es.
Potser la raó és que aquests sindicats cobren comissions pels ERO’s que pacten.
Potser es que ja són part de la patronal i és per això que estan fent acomiadaments i ERO’s dins de les seves pròpies organitzacions.
Pot ser que, hores d’ara, ja no siguin part de la solució a les retallades i pèrdues que patim els treballadors, sinó, ben al contrari, són part del problema!
Demanàvem fins ara a CCOO i UGT que despertessin i lluitessin.
Vista la seva actuació, tan sols els demanem hores d’ara
que no malmetin la resposta social
i que no boicotegin la lluita dels treballadors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada