22 de gener del 2012

Des de la D3:
Les misèries de la Direcció, la força dels treballadors.

Des de l’okupada sala D3, divendres passat, en la reunió del Comitè d’empresa amb la Direcció de Recursos Humans (RRHH, l’empresa ens va comunicar que no treuria el temps de solapament però que aplicaria una reducció del mateix, passant de 15 a 5 minuts, que aquesta afectació vol dir treballar 6 dies més l’any pel torn de dia i 2 més pel torn de nit i que tot plegat tindria una durada d’un any (de l’1 de març de 2012 a l’1 de març de 2013), data en la que tornariem a tenir 15 minuts de solapament per torn.

No cal dir que, si rebaixen un sol minut aquest solapament, ho denunciarem i lluitarem per que es mantingui tal com diu el conveni vigent.

D’altra banda, divendres passat, a l’espai alliberat de la D3, l’empresa reconeixia que l’aplicació de l’ERO havia estat caòtica.

•    Afectacions i desafectacions en el mateix dia.
•    Desafectacions el dijous a les 19:00 h.
•    Manca de previsió al no tenir preparats els documents que acreditessin la desafecció del divendres i que aquesta havia de restar un dia d’ERO al treballador.
•    Descoordinació entre RRHH i la resta de comandaments.
•    Diferents llistes d’afectats, que comportaven informacions creuades.
•    Informacions contradictòries alhora de comunicar i informar als treballadors/es per part de RRHH i els comandaments pertinents.
•    Inclusió a l’afectació de l’ERO de treballadors/es que no estaven en el llistat aprovat per l’administració.

En resum, un desastre absolut, d’una part per la dificultat d’aplicar un ERO polític que no té cap ni peus i, de l’altra, per la mala gestió de l’empresa.

Fins i tot el director de RRHH de l’Hospital i de la Fundació de Recerca, Sr. Carbajo, va insinuar que l’aplicació de l’ERO s’hauria de posposar en el temps pels treballadors del seu departament, doncs patien una sobrecàrrega de treball enorme i demanà al Comitè d’empresa i als sindicats que no exigíssim les còpies bàsiques dels contractes a les que tenim dret en el temps legalment establert, doncs era impossible de complir per la sobrecàrrega esmentada.

Escoltat tot això per boca dels responsables de RRHH, la FTC-IAC exigeix:

•    Que l’empresa compleixi escrupolosament els terminis que marca la llei pel que fa a l’entrega de les còpies bàsiques dels contractes.
•    Que els treballadors/es de RRHH siguin immediatament desafectats de l’ERO doncs, segons el seu Director, estan sobrecarregats de feina
•     Que l’empresa quantifiqui l’excés de feina que pateixen els treballadors/es de RRHH i amplíi la seva plantilla estructural, fent tantes noves contractacions com calguin per permetre unes condicions dignes de treball i complir escrupolosament, amb temps i forma, les seves obligacions legals.

Tal com ja havíem denunciat, ara la Direcció ens demostra que no sobra ningú! Més aviat al contrari! Tan sols falsejant les dades presentades a la Inspecció s’ha pogut aprovar un ERO polític incloent departaments, serveis, activitats, especialitats i treballadors/es que, sense cap increment extra de feina, ja estaven desbordats i retallats de personal. 

Es vergonyós que els polítics d’aquest país hagin aprovat un ERO a l’Hospital de Sant Pau, desestimat en primera instància per la Inspectora de Treball, en el que es duen a terme uns 16.000 contractes eventuals l’any, demostrant una mala gestió de recursos i una plantilla estructural molt menor de la que la població atesa per l’Hospital necessita.  

Ara, com sempre:
a més agressions i més atacs, més resistència i més lluita
En defensa de la sanitat pública d’aquest país:
Com fem caure espigues d’or... quan convé seguem cadenes.
Bon cop de falç!
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada