22 de novembre del 2014

Sant Pau, deficient per l’administració, eficaç pels usuaris

Companys/es felicitats:


Aquesta setmana , el Departament de Salut ha presentat l’informe d’eficiència hospitalària de Catalunya, on figura l’hospital de Sant Pau com el centre d’utilització pública menys eficient, tot i que els seus usuaris l’han puntuat com el més ben valorat, amb una nota mitjana de 8,4 en l’índex de satisfacció del seu servei d’urgències.
Cal tenir en compte que un baix nivell d’eficiència comporta la reducció de la dotació pressupostària, en un 5% de la part variable, vinculada a la consecució d’objectius que destina la Generalitat.

Per mesurar l’eficiència de cada hospital, l'Agència de Qualitat i Avaluació del Sistema Sanitari de Catalunya (AQuAS) ha establert un "indicador sintètic d’adequació", que ha mesurat a partir de quatre àrees:
  • estades superiors a 20 dies,
  • nombre de cesàries,
  • hospitalitzacions potencialment evitables,
  • i gestió de les urgències.

Per obtenir la puntuació dels usuaris, l'AQuAS va formular preguntes com:
  • "¿Els metges li van donar informació sobre la seva malaltia o el motiu pel qual va anar a urgències?"  
  • "¿Li van resoldre el motiu pel qual hi va anar?"

Amb aquestes dades a la ma, la FTC-IAC, ara més que mai, ens sentim cofois, del treball assistencial que portem a terme a Sant Pau i alhora ens congratulem i ens sentim orgullosos de no ser eficients  a ulls d’una Generalitat, que amb la seva visió buròcrata administrativa, premia els criteris mercantilistes vers a les necessitats dels usuaris/es.

Caldria preguntar al ínclit Boi Ruiz i a tota la patuleia que l’acompanyen amb la seva creuada de destrucció sistemàtica de la sanitat publica, on preferiran ser atesos ells o els seus ?,
  • En un centre hospitalari on es sigui pulcre amb els estàndards econòmics, fixats per una administració que veu la sanitat com un negoci?
  • O, en un centre hospitalari on es cobreixin les necessitats d’informació, d’acolliment, d’atenció i guariment que requereix la seva patologia?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada