21 de novembre del 2012

Nit de Vetlla per la Sanitat


El proper dia 22 de novembre a partir de les 9 de la nit t’esperem a la Plaça del Rei de Barcelona per passar una segona nit reivindicativa de vetlla per la sanitat pública, que està en molt pitjor estat que quan la vam fer l’any passat.


No oblidem el dia 25 qui està retallant la sanitat pública, aquí i a fora.


La crisi econòmica actual aboca a milers de persones a l’exclusió, la violència, la malaltia i la mort. L’atur, els desnonaments o la pobresa són, també, problemes de salut. Són pèrdua d'autoestima, de la dignitat personal, de les ganes de viure, de ser i de realitzar-se. Volen dir malaltia mental, física i suïcidi. Cal que ens enfrontem a les causes d'aquesta crisi però és fonamental que sapiguem gestionar-la. Una societat més malalta necessita d'un millor sistema de salut. Una societat més pobra necessita un millor sistema educatiu. Sembla clar que el nostre Govern, obsessionat en retallar i enderrocar, no creu en una Sanitat i una Educació públiques, universals i de qualitat. Ara mateix, el sistema sanitari català es troba en la pitjor crisis de la seva història. Una greu crisis econòmica (reducció del pressupostos, dificultat per controlar la despesa hospitalària..), del model de gestió (fragmentació en centenar d'entitats, manca de control i processos en marxa per denúncies per malversació..) i del model assistencial (centrat en l’atenció hospitalària, retards en diagnòstics i tractaments, problemes de seguretat, activitats no efectives…). Som més febles quan més se'ns necessita.

Davant d'aquesta penosa situació us convidem a participar a la Nit de Vetlla per la Sanitat Pública el proper dijous 22 de Novembre a partir de les 21 hores a la Plaça del Rei de Barcelona. Volem trobar-nos per expressar el nostre rebuig a les polítiques que ataquen, agredeixen, humilien i violenten la nostra sanitat. Si treballes en un Hospital, un Centre de Salut Mental, a l’Atenció Primària, en un CAS, en sociosanitari, formes part dels Serveis Públics de Salut o ets un ciutadà que estimes i valores el que tant ens ha costat, vine a la vetlla. Porta espelmes i un desig d'esperança escrit en un paper. Volem trobar-nos perquè volem ser a prop, acompanyant-la i vetllant-la, perquè volem estar junts en aquesta situació tan dolorosa, perquè tenim el deure d'alçar la veu  i denunciar el que li estan fent i perquè no estem disposats a que se'ns mori als braços.




Signa AQUÍ el Manifest per una Sanitat Pública i Universal o a través de la pàgina del FoCAP 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada